Leidsin pinterest.com'ist retsepti.
Otsustasin siis ka seda proovida. Tahtsin teha sõbrapäevaks oma kallitele toredat üllatust. Ja võtke teadmiseks, et ma ei kuulu inimeste hulka, kes sõbrapäeva vihkavad. Mulle hoopis meeldib see päev. Aga mulle meeldib ka ise teha, seega tahtsin ise küpsiseid teha.
Pilt tundus ilus ja retsept nämma. Ostsin siis vajalikud koostisosad ja hakkasin kell 9 õhtul pihta.. See polnud vist ka kõige parem idee.
Küpsiste tegemiseks on siis vaja:
2 tassi jahu
2 sl kakao pulbrit
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
8 sl võid (margariini)
1 tass pruuni suhkrut
1 suur muna (ma panin 2 väikest)
1 tl vanilli ekstrakti
1/2 tassi petti
punast toiduvärvi (ma kasutasin oranži)
226 g toorjuustu
5 sl võid (margariini)
2 tl vanilli ekstrakti
2,5 tassi tuhksuhkrut
Teha tuleb siis nii:
Eelkuumuta ahi 190 C. Lõika paberist välja süda. Laota küpsetuspaber pannile ja joonista pliiatsiga see südameid täis. Jäta väiksed vahed paisumiseks.
Keskmises kausis sega kokku jahu, kakaopulber, küpsetuspulber ja sool. Kombainis sega kokku või, pruun suhkur keskmisel kiirusel, umbes 2 minutit. (Mul kombaini pole, seega kasutasin saumikserit). Sega sisse muna, kuni segu on ühtlane. Lisa vanilje ekstrakt. Mikser aeglasel kiirusel sega juurde umbes 1/3 kuivadest koostisosadest ja pool petist. Kui segu on ühtlane korda kuni kõik on sisse segatud. Ära liiga kiireks miksetit pane. Lisa toiduvärv. (Mina kasutasin pulbritoiduvärvi, aga kuna seda pidi tegema veega, siis tegi see segu vedelamaks, mis tähendas, et lisasin jahu ja petti ja lõpuks võib-olla sellepärast terve retsepti nässu keerasingi. Seega kasutage pastavärve! Neid ei pea lahjendama. Kõige parem koht ostmiseks on suhkrukunst.ee, kauplusesse saab ka kohapeale minna, aadress on Mustamäe tee 5C.)
Pane segu glasuurikotti. Ma ei tea ausalt kuidas seda kutsutakse. Mida ma mõtlen on SIIN. Saab kindkasti ka kilekotti vms kasutada. Pigista segu südametesse. Küpseta umbes 7-9 minutit ja pööra küpsiseid. Lase küpsistel enne täite vahele panemist täielikult jahtuda.
Täite tegemiseks sega mikseriga toorjuust ja või, umbes 2-3 minutit, kuni on ühtlane. Lisa vanilje ekstrakt. Tasakesti sega sisse tuhksuhkur.
Segu saab vahele panna ka glasuurikotiga. (Mina panin lusikaga, kuna segu tuli kõvem. Kasutasin tuhksuhkrule lisaks kakaopulbrit kuna mul polnud 2,5 tassi tuhksuhkrut, vaid tass. Seega minu segu on pruun.)
Näevad päris normaalsed välja, maitsesid ka normaalselt. Aga nad lihtsalt ei näe välja mitte midagi nagu algses retseptis. Mässasin nendega 3 tundi ja siis kukkusin voodisse. Kokkuvõtteks olin ma plögane, mu juuksed olid taigent täis, mul oli süda paha, sest limpsisin pidevalt sõrmi sellest plögast puhtaks. Mu glasuuripigistav asjandus läks katki ja ma olin üli tige, et nad ei tulnud sellised nagu ma tahtsin. Köök nägi välja nagu kaos. Vandusin tol hetkel endale, et ei tee enam kunagi küpsiseid. Hommikuks olin muidugi maha rahunenud ja viisin isegi tööle küpsiseid.
Proovi sina ka ja anna mulle teada, kas sul tulid välja. Igatahes whoopie pie retsepti ostin ma kindlasti kuskilt veel ja proovin veel teha.
Loo moraal, alati ei lähe kõik nii nagu sa planeerisid. Aga selleks see proovimisekunst hea ongi! Kui ei proovi, ei saa teada:) Olen kogemuse võrra rikkam ja järgmine kord tulevad äkki välja.
Mina teen selliseid taignaid, kus konsistents on väga oluline, alati käsitsi. Lusika või millegi muuga segades tunnetad kohe ära, kui asi pole õige ja saad õigel ajal jaole! ;)
VastaKustuta